ایمپلنت دندان؛ ۰ تا ۱۰۰ ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندانی

ایمپلنت یا کاشت دندان یک روش جایگزین دندان‌های از دست رفته با دندان مصنوعی است که در داخل استخوان فک کاشته می‌شود. ایمپلنت‌ها با دقت فراوان و در اندازه‌های واقعی ساخته می‌شوند تا بتوانند ظاهر و عملکردی مانند دندان طبیعی داشته باشند. یکی از ویژگی‌های برتر این دندان‌ها این است که در جای خود ثابت هستند و لغزش و صدا ایجاد نمی کنند.

طبق تعریف پروتزهای دندانی، ایمپلنت دندان وسیله مصنوعی از یک ماده الوپلاستیک برای تامین‌گیر پروتز ثابت یا دندان متحرک است. جنس ایمپلنت دندانی عمدتا از تیتانیوم است. ایمپلنت‌های دندانی به سه دسته روی استخوانی، داخل استخوانی و ایمپلنت‌هایی که از داخل استخوان رد می‌شوند تقسیم می‌شوند.

ایمپلنت دارای یک میله کوچک به نام Fixture است که طی یک عمل جراحی داخل فک پیچ می‌شود تا بتواند تاج دندان یا Abutment را روی خود نگه دارد. این میله جایگزین ریشه دندان است و طی فرایند Osseointegration به استخوان‌های اطراف جوش می‌خورد. جنس پایه ایمپلنت از تیتانیوم است که با استخوان فک سازگاری دارد و می‌تواند جایگزین مناسبی برای ریشه دندان باشد.  

مراحل ایمپلنت دندان

ایمپلنت بر اساس نوع و ساختاری که دارد شامل چندین مرحله است که توسط متخصص انجام می‌شود و بهبودی هر مرحله ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

  • در وهله اول، پزشک متخصص به انجام معاینات کلی و سوابق پزشکی بیمار می‌پردازد تا بهترین روش درمان را بر اساس عکس‌های رادیولوژی و بررسی زیر ساخت‌های دندانی بیمار انتخاب کند.
  • درصورت نیاز و بر اساس تشخیص پزشک، پیوند استخوان فک انجام تا یک زمینه مستحکم برای پشتیبانی از پایه ایمپلنت فراهم شود.
  • قالب گیری و ساخت پروتز دندانی که باید با دقت بالا و روش‌های احساس انجام شود.
  • با درنظر گرفتن شرایط بیمار، مرحله کاشت پایه یا فیکسچر انجام می‌شود. بهبودی کامل پس از این مرحله ممکن است بین ۵ تا ۷ ماه طول بکشد.
  • پس از اتصال پایه‌های فلزی، پزشک متخصص بر روی ایمپلنت، هیلینگ کپ یا یک تاج موقت قرار می‌دهد که باعث دور شدن لثه از ایمپلنت شود.
  • پس از طی مراحل بهبودی لثه و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان دندان، اباتمنت روی پایه‌ها قرار می‌گیرد. سپس تاج موقت دندان به مدت ۴ تا ۶ هفته روی آن گذاشته می‌شود تا تاج دائمی ساخته و طراحی شود.
  • پس از قرار گرفتن فیکسچر و اباتمنت داخل فک، نوبت به قالب گیری می‌رسد. متخصص پروتزهای دندانی، کار قالب گیری را انجام می‌دهد و آنها را به لابراتوار ارسال می‌کند تا روکش دائمی ساخته شود.
  • در مرحله آخر نیز تاج دائمی روی اباتمنت قرار می‌گیرد. برای این کار از چسب‌های قوی استفاده می‌شود تا ظاهر زیبای دندان حفظ شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم مقاله مراحل ایمپلنت دندان را مطالعه کنید.

مراحل ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت یا پروتز دندان انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی هر یک می‌پردازیم.

ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال به روش‌های جدید درمان ایپملنت اشاره دارد که از پیشرفته‌ترین فناوری‌ها در مراحل مختلف آن استفاده می‌شود. از تجهیزات مورد استفاده در این روش می‌توان به قالب گیری و اسکن دیجیتالی دهان، دوربین داخل دهان و مدل سازی سه بعدی کامپیوتری اشاره کرد.

ایمپلنت سرامیکی

این نوع ایمپلنت از جنس سرامیک یا زیرکونیوم ساخته شده است و بیشترین سازگاری را با بدن انسان دارد. ایمپلنت‌ سرامیکی در بدن بیمار آلرژِی، التهاب و یا خارش ایجاد نمی کنند و مشکلاتی از قبیل باز پس زدن در آنها مشاهده نمی شود.

ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری یک روش کاشت دندان در مدت زمان کوتاه است. در این روش، بلافاصله بعد از کشیدن دندان، پایه و پروتز موقت جایگذاری می‌شود. سپس بعد از ۳ تا ۵ ماه با پروتز نهایی تعویض می‌شود. جنس این نوع ایمپلنت از پلاستیک سبک است و کمی کوتاه‌تر از سطح دندان‌های دیگر نصب می‌شود.

ایمپلنت دندان جلو فک بالا

ایمپلنت دندان‌های جلو، به دلیل آنکه بیشتر در معرض دید قرار دارند، باید با مهارت و دقت بیشتری انجام شوند. یکی از چالش‌های /ایمپلنت یا کاشت دندان‌های جلو، عدم وجود ارتفاع و تراکم در این ناحیه به دلیل وجود حفره‌های سینوسی است. بنابراین، گاهی لازم است قبل از ایمپلنت این دندان‌ها، پیوند استخوان و لیفت سینوس انجام شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این بخش، پیشنهاد می‌کنیم مقاله انواع ایمپلنت دندان را مطالعه فرمایید.

انواع ایمپلنت دندان

اجزای ایمپلنت دندانی

قسمتی از ایمپلنت دندانی که در داخل استخوان قرار می‌گیرد، تنه ایمپلنت یا فیکسچر نامیده می‌شود. فیکسچرها به دو فرم استوانه‌ای یا پیچی شکل ساخته می‌شوند. تنه ایمپلنت‌های پیچی شکل دارای رزوه هایی با سطح مقطع مربع یا اشکال هندسی دیگر هستند. سطح مقطع فیکسچرها می‌توانند به همان شکل تراشیده شده مورد استفاده قرار بگیرند یا ممکن است سطح آنها با روش‌هایی مثل پلاسما اسپری اسید یا لیزر آماده‌سازی شوند تا چسبندگی آنها به استخوان افزایش یابد.

  1. اباتمنت

رایج‌ترین شکل ایمپلنت‌های ریشه‌ای بصورت دو قطعه‌ای است که به قطعه پروتزی که بر روی فیکسچر وصل می‌شود اباتمنت گفته می‌شود. البته ایمپلنت دندانی یک قطعه‌ای هم وجود دارد که اباتمنت کاملا به فیکسچر وصل است. اباتمنت قطعه‌ای است که مستقیما روی تنه ایمپلنت پیکش نهایی بر روی آن پیچ یا سمان می‌شود.

اباتمنت‌ها به صورت یک تکه، دو تکه یا چند تکه می‌باشند، همچنین اباتمنت‌ها از نظر زمان استفاده به دو گروه موقتی و دائم تقسیم می‌شوند. اباتمنت‌های موقتی در بارگذاری فوری استفاده می‌شوند. اباتمنت های دائمی در زیر روکش نهایی قرار می گیرند. انتخاب اباتمنت مناسب به عهده متخصص پروتزهای دندانی و ایمپلنت می‌باشد.

از نظر نحوه اتصال به روکش نهایی، اباتمنت‌ها به دو دسته سمان شونده و پیچ شونده تقسیم می‌شوند که هر یک می‌توانند بصورت مستقیم یا زاویه‌دار وجود داشته باشند

اباتمنت های مستقیم و زاویه  دار

بعد از جراحی ایمپلنت دندانی، اباتمنت‌ها بر اساس محور طولی خود نسبت به محور طولی ایمپلنت به دو دسته مستقیم یا زاویه‌دار تقسیم می‌شوند. در اباتمنت‌های مستقیم محور طولی اباتمنت در امتداد محور طولی ایمپلنت یا فیکسچر قرار می‌گیرد. در حالی در اباتمنت‌های زاویه‌دار این دو محور در یک راستا نیستند. در مواردی که محور و زاویه فیکسچر یا تنه ایمپلنت مناسب نیست، دندانپزشک از اباتمنت زاویه‌دار استفاده می‌نماید تا فرم نهایی روکش برجسته نباشد و زیبایی مناسبی به دست بیاید.

  • اباتمنت های موقت

اباتمنت‌های موقتی در بارگذاری فوری استفاده می‌شوند همچنین اباتمنت‌های موقتی می‌توانند از جنس آلیاژ، تیتانیوم، پلاستیک و پیک باشند که اباتمنت‌های دائمی اکثرا از جنس تیتانیوم هستند.

  • اباتمنت ترمیمی 

بعد از جراحی مرحله دوم ایمپلنت، کاور اسکرو از سر فیکسچر باز شده و به جای آن اباتمنت ترمیمی بر روی فیکسچر بسته می‌شود تا لثه به دور فیکسچر فرم گرفته تا آماده قالبگیری نهایی شود.

  • اباتمنت‌های UCLA

اباتمنتهای UCLA برخلاف اباتمنت‌های پیش ساخته به صورت اختصاصی تهیه می‌شوند که می توانند به صورت ریختگی (UCLA) یا به صورت (CAD/CAM) ساخته شوند. اباتمنت‌های UCLA می‌توانند پلاستیکی یا از جنس تیتانیوم باشند.

    ۲. کاور اسکرو 

ایمپلنت دندانی می‌تواند به صورت یک مرحله‌ای، دو مرحله‌ای یا بارگذاری فوری به کار رود. در جراحی دو مرحله‌ای ایمپلنت در داخل استخوان فک و زیر مخاط نرم قرار می‌گیرد و بر روی بدنه ایمپلنت یا همان فیکسچر درپوشی به نام کاور اسکرو بسته می شود. پس از گذشت زمان ترمیم، لثه کنار زده شده و کاور اسکرو خارج می‌شود و به جای آن درپوش بلندتری به نام اباتمنت ترمیمی بسته می‌شود.

اجزای ایمپلنت دندان

مزایای ایمپلنت دندان 

همانطور که میدانید یکی از اجزای مهم در صورت که موجب زیباتر دیده شدن شما میشود دندان است. لذا حفظ زیبایی و بهداشت دندان ها امری حیاتی است. ایمپلنت دندانی روشی موثر و جدید برای افرادی است که به هر دلیلی یک یا چند دندان خود را از دست داده اند. تاکنون مزایای ایمپلنت دندان بسیار قابل توجه افراد بوده چر اکه به شما کمک می‌کند لبخند زیباتری داشته باشید، راحت صحبت کنید و غذا را بجوید. همچنین دوام ایمپلنت زیاد است و به سلامت دندان های شما اسیبی نمیزند. از همه مهتر ظاهرا کاملا طبیعی دارند و با دندان های طبیعی شما هیچ وجه تمایزی از نظر ظاهری ندارند.

عوارض ایمپلنت دندان

ایمپلنت موجب زیبایی لبخند شما می‌شود، اما عوارضی هم دارد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

  • آسیب دیدن بافت لثه به دلیل خطای پزشکی
  • احتمال بروز آسیب‌های سینوسی در کاشت دندان‌های جلو فک بالا
  • آلرژی به پایه تیتانیوم
  • عفونت دندان در افرادی که سیگاری هستند و یا بهداشت دندان خود را رعایت نمی کنند.
  • عدم موفقیت کاشت ایمپلنت به دلیل قرار دادن پایه در جایی که تراکم استخوانی کافی ندارد.
  • میکرو جابه جایی ایمپلنت در شرایطی که قبل از جوش خوردن استخوان فک به پایه، تاج روی آن قرار داده شده باشد.
  • بروز عوارض کوتاه مدت چون درد، تورم لثه، کبودی و خونریزی

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم مقاله عوارض ایمپلنت دندان را مطالعه کنید.

ایمپلنت دندان

جراحی ایمپلنت برای چه افرادی مناسب است؟

افرادی که به هر علتی دندان از دست داده باشند، مناسب انجام ایمپلنت هستند. ایمپلنت داخل استخوان فک قرار می گیرد و روکش روی ایمپلنت، بدون اتکا به دندان های مجاور قرار داده می شود. تمام بیمارانی که فاقد بیماری سیستمیک،دیابت، پوکی استخوان و عدم مصرف داروهای کورتیکواسترویید هستند،می توانند از مزایای ایمپلنت استفاده نمایند.

چه افرادی نباید ایمپلنت انجام بدهند؟

جراحی ایمپلنت برای همه افراد نمی تواند مناسب باشد زیرا در انجام کارهای دندان پزشکی ابتدا صحت و سلامت پرونده پزشکی بیمار اولیت دارد. در افرادی که مستعد بیماری خاصی هستند مانند دیابت یا مشکلات قلبی عروقی  باید از انجام این عمل خودداری کنند و با دندان پزشک مشکل خود را در میان بگذارند. لذا انجام ازمایشات قبل از ایمپلنت دندان ضرورت دارد. همچنین معایب ایمپلنت در افراد سیگاری میتواند بروز کند لذا این افراد برای انجام این عمل محدودیت هایی دارند و باید بدانند که با انجام ان، قدمی به سوی وقوع مشکلات پس از ایمپلنت نظیر عفونت ها برداشته اند. لذا درصورت تمایل بیمار به انجام ایمپلنت، به انها توصیه میگردد که پس از انجام ان، میزان استفاده از سیگار و سایر دخانیات را به حداقل برسانند.

ایمپلنت دندان

ماندگاری ایمپلنت دندان

یکی از سوالاتی که بیماران در مورد ایمپلنت می‌پرسند این است که ماندگاری آنها چند سال است. درصورت رعایت بهداشت دهان و دندان، دوام ایمپلنت حدود ۲۵ سال است که بسیار بیشتر از جایگزین‌های دیگر است. عوامل مختلفی روی طول عمر ایمپلنت تاثیر می‌گذارند که از بین آنها می‌توان به رعایت بهداشت دهان و دندان، رژیم غذایی، سبک زندگی و محل ایمپلنت اشاره کرد.

اما گاهی ساییدگی و آسیب دیدگی، مصرف سیگار و الکل، برخی بیماری‌ها مثل سرطان، دیابت، روماتیسم، بیماری‌های مانند لثه و خود ایمنی باعث از بین رفتن و کاهش عمر ایمپلنت‌ها می‌شود. بنابراین بعد نصب ایمپلنت، بیمار باید مراقبت‌های ویژه ای را برای افزایش طول عمر آنها به کار گیرد.

سن مناسب ایمپلنت دندان

یکی از معیارهای غربالگری و تعیین فاکتورهای جراحی ایمپلنت، سن بیمار است. در مورد کودکان و نوجوانان باید گفت که بهتر است ایمپلنت دندان بعد از ۱۸ سالگی انجام شود. چراکه در صورت رشد فک، ممکن است پایه ایمپلنت کوتاه‌تر شود و تاج دندان را به داخل لثه بکشاند. مورد بعدی زمانی است که نیاز است چند دندان ایمپلنت شود. در این شرایط، مقاومت در برابر رشد استخوان ایجاد و باعث دفرمه شدن فک در جوانی می‌شود.

بعد از سن ۱۸ سالگی، زمانی که فرم و رشد فک کامل شده است، محدودیتی در انجام ایمپلنت وجود نخواهد داشت. در شرایط خاص نیز می‌توان یک یا دو دندان را قبل از سن ۱۸ سالگی ایمپلنت کرد. اما بعد از ۱۸ سالگی فرد باید دوباره به پزشک مراجعه نماید تا ایمپلنت را جابه جا و هم سطح دندان‌های دیگر کند.

ایمپلنت دندان

مراقبت‌های لازم بعد از ایمپلنت دندان چیست؟

بعد از جراحی، مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان ضرورت دارد. لذا بیمار باید نکاتی را رعایت کند تا دوران نقاهت را به راحتی سپری کند.

اقدامات ۲۴ ساعت اول بعد از عمل جراحی ایمپلنت شامل موارد زیر است.

  • بیماران باید بعد از جراحی استراحت کافی داشته باشند.
  • نوشیدنی فقط سرد میل شود، رژیم غذایی سبک و سرد       
  • بیمارن در روز اول نبایددهان خود را مرتب شستشو دهند،آب دهان خود را تف ننمایند و فقط در صورت نیاز آب دهان را بیرون بریزند.
  •  ممکن است کمی تراوش خون آبه داشته باشید در این صورت یک تکه گاز استریل را در محل قرار داده و به مدت سی دقیقه روی آن فشار دهید؛ چنانچه خونابه ادامه داشت حتما با دندانپزشک تماس بگیرید.         
  • داروهای خود را طبق دستور انجام داده و خود درمانی نکنید.       
  • پس از جراحی به مدت ۱۲ساعت هر ۱۵ دقیقه یکبار با کیسه یخ ناحیه جراحی شده(خارج دهان) کمپرس سرما شود و ۲۴ ساعت پس از جراحی همان ناحیه کمپرس گرم شود(توسط حوله یا پارچه گرم)

مراقبت‌های روزهای بعد تا یک هفته شامل:

  • مسواک زدن با احتیاط و شستشوی دهان بعد از هر غذا.
  • در صورت تجویز دهان شویه کلرهگزیدین (رنگ صورتی) اول مسواک زده سپس دهان خود را با آب نمک رقیق و گرم شستشو داده و سپس دهان شویه ضد عفونی کننده را بمدت نیم دقیقه داخل دهان غرغره نموده و بمدت نیم ساعت نوشیدنی یا غذا میل نکنید.
  • به هیچ عنوان ناحیه ایمپلنت یا خود ایمپلنت را دستکاری نکنید و سعی نکنید با دست یا هر وسیله دیگری آن را لمس و تست نماید.
  • همانگونه که آگاهید هر گونه استعمال دخانیات (سیگار و قلیان) در روند درمانی شما اختلال ایجاد می کند و هرگز نباید استفاده شود.
  •  استفاده از مسکن ها و داروی تجویزی ضروری است (کپسول آموکسی سیلین ۵۰۰ میلی گرم و قرص مترونیدازول ۲۵۰میلی گرم هر ۶ ساعت به مدت ۷روز(در صورت تجویزو صلاحدید دندانپزشک)، ژلوفن ۴۰۰ میلی گرم هر ۶ ساعت تا زمان وجود درد) در صورت درد بسیار شدید و خونریزی با وجود رعایت نکات فوق به دندان پزشک مراجعه نمایید.
  • برای برداشت بخیه ۷ تا ۱۰روز بعد از جراحی مراجعه نماید.

ایمپلنت دندان

 

هزینه ایمپلنت دندان

هزینه ایمپلنت یا کاشت دندان در همه افراد یکسان نیست. درمان بسته به شرایط بیمار و ساده یا پیچیده بودن فرایند، قیمت‌های متفاوتی دارد. شرایط بیمار مانند وضعیت استخوان، سینوس فک بالا، نیاز به کشیدن دندان و نوع برند می‌تواند در هزینه تاثیر مستقیمی بگذارد. از دیگر عوامل موثر در هزینه ایمپلنت دندان می‌توان به دستمزد پزشک اشاره کرد به بستگی به شهرت و مهارت وی دارد.

گاهی برخی افراد برای مدت زمان طولانی دندان در فک ندارد، در این شرایط ممکن است به پیوند استخوان نیاز داشته باشند. در بعضی موارد نیز بیمار به لیفت سینوس نیاز دارد که ممکن است روی هزینه ایمپلنت تاثیرگذار باشد. به همین جهت ایمپلنت یا کاشت دندان‌های جلو فک بالا قیمت بالاتری دارند.

بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران

اگرچه ایمپلنت یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزین دندان‌های از دست رفته است، اما مهم‌ترین بخش درمان مربوط به پیدا کردن بهترین متخصص در این زمینه است. بهترین متخصص ایمپلنت کسی است که مهارت و تجربه کافی در این زمینه داشته باشد و با بررسی دقیق زیر ساخت‌های دندان شما، بهترین روش را به شما معرفی کند.

از دیگر ویژگی‌های یک متخصص ایمپلنت خوب می‌توان به آشنایی با تکنولوژی روز دنیا اشاره کرد. چراکه تکنولوژی‌های پیشرفته می‌توانند با تشخیص دقیق و سریع، روند درمان را آسان‌تر کنند. مورد دیگر، استفاده از بهترین متریال و برندهاست که می‌تواند باعث افزایش زیبایی و طول عمر ایمپلنت شما شود.

یکی از مراکز معتبر برای انجام ایمپلنت دندانی مطب تخصصی دندان پزشکی پاسداران است. برخورداری از کادر دندان پزشکی باتجربه، متبحر و آگاه به دانش روز در حوزه دندان پزشکی و تجهیزات به روز، تجربه خوبی را در حوزه رفع اختلالات دهان و دندان برای شما فراهم خواهد آورد. مطب تخصصی دندانپزشکی پاسداران با ارائه درمان‌های ترمیمی و زیبایی، لامینیت، عصب‌کشی(اندو)، جراحی لثه، جراحی دندان عقل، جراحی ضایعات و کیست‌های دندانی(اپیکو)، جرمگیری و بورساژ دندانی، سفید کردن دندانها (بلیچینگ)با لیزر و… در خدمت شما است، چنانچه قصد انجام ایمپلنت را دارید برای دریافت نوبت با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

برای دریافت خدمات دندان پزشکی با ما تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول: 

– درصد موفقیت ایمپلنت به چه عواملی بستگی دارد؟

درصد موفقیت انجام ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد که در بیماران مختلف متفاوت است حتی این مسئله در مورد فک بالا و پایین تفاوت دارد. به طور متوسط میزان موفقیت ایمپلنت های دندانی ۹۵%تا ۹۸% گزارش شده است. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان دلیل عمده ای برای از دست رفتن ایمپلنت به شمار می رود، شما باید درست مثل یک دندان طبیعی از دندان جدید مراقبت کنید.

استفاده از نخ دندان، دهان شویه و مسواک حداقل دو بار در روز از اهمیت زیادی برخوردار است. بدین ترتیب با معاینه  های دوره ای مداوم توسط دندانپزشک شما صاحب دندانی شده اید که به لثه و یا دندان های مجاور آسیبی وارد نکرده است. عدم استفاده دائم از سیگار و الکل، در موفقیت ایمپلنت خیلی مهم است.

– آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

انجام ایمپلنت یا کاشت دندان به تنهایی دردناک نیست، چراکه در طول جراحی از بیحسی‌های موضعی استفاده می‌شود. اما زمانی که بی حسی از بین برود، بسته به محلی که ایمپلنت انجام شده، ممکن است درد در نواحی چانه، گونه‌ها و یا زیر چشم احساس شود. البته این درد بسیار جزئی است و با انجام کمپرس‌های سرد و گرم کم‌تر احساس می‌شود.

پیچیدگی جراحی می‌تواند روی مقدار دردی که بعد از ایمپلنت احساس می‌کنید، تاثیر گذار باشد. برای مثال، لیفت سینوس و یا پیوند استخوان قبل از ایمپلنت ممکن است حساسیت بیشتری روی شما ایجاد کند. عوارضی چون خونریزی، کبودی و یا تورم نیز ممکن است بعد درمان مشاهده شود.

– آیا ایمپلنت دندان خطری ندارد؟

ایمپلنت های دندانی یک گزینه درمانی مطمئن و ایمن برای جایگزینی دندان ها هستند. تولیدکنندگان معمولاً آنها را از تیتانیوم – نوعی فلز که با بدن انسان سازگار است، تهیه می کنند. جراحان دهان و دندان و متخصصان که ایمپلنت می گذارند بسیار حرفه ای هستند و در حرفه دندانپزشکی بسیار مورد توجه قرار می گیرند. کاشت دندان تنها روش ترمیم دندان است که استخوان طبیعی زیر دندان از دست رفته شما را تحریک می کند.

در حالی که ممکن است نسبت به عمل کاشت نگران باشید یا ترس داشته باشید، جراحی ایمپلنت دندان بسیار ایمن و ظریف است. این یک روش بسیار دقیق است که حداقل خطر را برای شما و بالاترین سطح راحتی را تضمین می‌کند. 

– اگر جای خالی دندان را با یک روش جایگزین نکنیم چه می‌شود؟

مساله مهم بعد از کشیدن دندان، پر کردن آن با جایگزین مناسب است. چراکه این عارضه علاوه بر مشکلات زیبایی، موجب برهم زدن ساختار لب‌ها و فک می‌شود. علاوه بر این، حفره ای که در اثر کشیدن دندان ایجاد شده، موجب بروز درد، عفونت و آسیب به دندان‌های دیگر می‌شود.

یکی از مهم‌ترین عوارض خالی بودن جای دندان، تحلیل استخوان فک و لثه است. اگر دندانی را از دست دهید، استخوانی که در اطراف دندان قرار داشت، دیگر تحریک نمی‌شود و کم کم از حجم آن کاسته می‌شود. به همین جهت توصیه می‌شود بعد از کشیدن دندان‌ها، هرچه سریعتر جهت پر کردن جای خالی آنها از روش ایمپلنت یا کاشت دندان استفاده کنید.

– جراحی لیفت سینوس چیست و در کاشت ایمپلنت چه نیازی است؟

لیفت سینوس عملی است که با افزودن مواد پیوندی استخوان، ارتفاع فک بالا را برای کاشت پایه ایمپلنت افزایش می‌دهند. این پیوند استخوانی بین استخوان فک و سینوس آرواره بالا انجام می‌شود. اما جراحی لیفت سینوس مناسب چه کسانی است؟ این عمل مناسب افرادی است که تراکم استخوان پایینی دارند، از بیماری لثه رنج می‌برند و یا کسانی که استخوان خود را طی حادثه ای از دست دادند.

جراحی لیفت سینوس به دو صورت بسته و باز انجام می‌شود. اگر تحلیل استخوان کم‌تر از ۲ میلی متر باشد، از روش جراحی بسته استفاده می‌کنیم. در این روش، جراح با یک مته زیر سینوس را سوراخ و پودر استخوان را در آن تزریق می‌کند. اما اگر به ۵ سانتی متر استخوان نیاز داشته باشیم از روش جراحی باز استفاده می‌کنیم. در این روش، برشی در بافت لثه ایجاد و سینوس به سمت بالا کشیده می‌شود تا جای خالی با پودر استخوان پر شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان