سوالات رایج دندانپزشکی

اطلاعات دندانپزشکی

قطره آهن وتیرگی دندانهای کودکان

اطلاعات دندانپزشکی

قطره آهن باعث پوسیدگی دندانها نمی شود ولی به سطح پوسیدگی دندان جذب میشود و پوسیدگی را نمایان میکند که  تغییر رنگ روی دندانهای کودکان ایجاد و آنها را تیره می کند.

بهتر است قطره آهن را با آب رقیق کرده یا با آب پرتقال مخلوط کرد که حاوی ویتامینسی است و جذب آهن را بیشتر میکند و در قسمت عقب دندان ها بریزند که تا حد امکان کمتر با دندان ها تماس پیدا کند.

  • – حتما پس از مصرف قطره آهن دندان ها را باید با اب و گاز استریل تمیز کنید و یا برای کودکان بزرگترمسواک بزنید.

بیماری پریودنتال یا بیماری لثه

اطلاعات دندانپزشکی

بیماری پریودنتال به بیماری بافت‌های نگهدارنده دندان‌ها گفته می‌شود. بافت‌های نگهدارنده دندان‌ها عبارتند از لثه، الیاف اتصال دهنده دندان به استخوان و بافت استخوانی اطراف دندان. اگر بهداشت دهان و دندان به درستی رعایت نشود با ایجاد پلاک دندانی و ترشح سموم از میکروب‌های آن بافتهای مجاور تحت تأثیر قرار می‌گیرند. اگر مشکلی در هر یک از اجزا، نگهدارنده دندان در استخوان ایجاد شود فرد دچار بیماری پریودنتال شده است. این بیماری در مراحل اولیه یا درگیر کردن لثه باعث ایجاد التهاب لثه می‌شود که با خونریزی در هنگام لمس یا مسواک زدن آغاز می‌شود.

در مراحل بعدی با درگیر شدن الیاف نگهدارنده و استخوان به مراحل پیشرفته تری می‌رسد. با فرارسیدن حالت پیشرفته این بیماری دندان‌ها لق شده و از دست می‌روند. سیستم ایمنی بدن به عفونت واکنش نشان می‌دهد، گلبول‌های سفید خون را به محل عفونت می‌فرستد تا به مقابله با آن بپردازد.

اطلاعات دندانپزشکی

 چرک مخلوطی از سلول‌های مرده و زنده خون، آنزیم‌ها و بقایای تخریب شده سلول‌ها و بافت‌هاست و وقتی راهی برای خروج چرک وجود داشته باشد،آبسه دندان تشکیل  می‌شود. آبسه‌ها می توانند در هر جای بدن تشکیل شوند. در دهان آبسه ‏ها در بافت لثه یا در ریشه‌ها و بافت‌های اطراف دندان تشکیل می‌شود. علت آن می‌تواند تروما (جمع شدن مواد غذایی در عمق لثه)، باکتریها ( که وارد فضای پالپ شده اند) یا یک پاکت پریودنتالی عمیق باشد. افرادی که مقاومت بدنشان کم است، در معرض تشکیل بیشتر آبسه ها هستند.

در ابتدا آبسه دندان ممکن است موجب سردرد شود. هنگام آبسه دندان، ممکن است عصب دندان عفونی شود، عفونت از لثه بگذرد و در دهان باز شود. وقتی آبسه به دهان راه باز می‌کند، درد کاهش مییابد اما درمان دندان پزشکی باید انجام شود.

تغذیه در کودکان و اثرات ان در دندان

اطلاعات دندانپزشکی

زیاد خوردن غذاهای شیرین و دارای قند برای دندان‌ها مضر است و می‌تواند باعث پوسیدگی شود البته نمی‌توان کودکان را از خوردن چیزهای شیرین کاملاً منع کرد. اما مهم این است که تعداد وعده‌های این نوع خوراکی‌ها را در طول روز به حداقل رسانیده مثلاً خوردن ۱۰ عدد شکلات یکجا بهتر است تا اینکه ۴ عدد شکلات را به‌فواصل چند ساعت از صبح تا شب بخورد. زیرا قند توسط باکتری‌های دهان تبدیل به اسید شده و باعث پوسیدگی دندان می‌شود. غذاهای مفید هم شامل بقیه غذاهای غیر قندی بخصوص میوه‌جات و لبنیات است

چقدر خمیردندان روی مسواکم بگذارم؟

اطلاعات دندانپزشکی

اگر جزو کسانی هستید که تمام دانه‌های مسواک را با خمیردندان می‌پوشانید و فکر می‌کنید هر چه خمیردندان بیشتر باشد، دندان‌هایتان تمیزتر می‌شوند، باید بدانید اشتباه می‌کنید!! . خمیردندان بیشتر به معنی ترشح بزاق بیشتر و همین‌طور سوزش بیشتر است. هر دوی این‌ها هم منجر به عجله در مسواک زدن و زود شستن دندان‌ها می‌شوند. برای جلوگیری از این اتفاق و درست مسواک زدن مقدار معقولی از خمیردندان که به اندازه کم است استفاده کنید

اطلاعات دندانپزشکی :بهترین مسواک برای شما کدام است؟

اطلاعات دندانپزشکی

به خاطر داشته باشید اگر خمیردندان خوبی داشته باشید اما مسواک مناسب نباشد یک جای کارتان آن‌قدر می‌لنگد تا راهتان را به دندانپزشکی باز کند.این روزها انواع و اقسام مسواک‌های خوب از برندهای خوب موجود هستند که هر کدام به کار نوعی از دندان‌ها می‌آیند. مثلاً مسواک‌های نرم برای دندان‌های حساس مناسب هستند، مسواک‌هایی با فرچه کوچک به کار تمیز کردن دندان‌های انتهایی که دسترسی به آن‌ها آسان نیست می‌آیند و مسواک‌های برقی برای تمام انواع دندان‌ها مناسب هستند. کافی است بهترین مدل های مسواک برقی را بشناسید یا بدانید کدام مدل مسواک معمولی برای شما مناسب است تا گام دیگری برای سالم نگه داشتن دندان‌هایتان بردارید. میتوانید .

دهانشویه واقعاً به درد می‌خورد یا نه؟

اطلاعات دندانپزشکی

خیلی‌ها نسبت به دهان شویه‌ها چندان خوش‌بین نیستند و استفاده از آن‌ها هنوز برایشان جا نیفتاده است؛ اما بهترین انواع دهان شویه معمولا تاثیر بسیار مطلوبی بر بهداشت دهان و دندان دارند. به گزارش واشنگتن‌پست به دو گروه از افراد مورد آزمایش در یک تحقیق، مسواک، نخ دندان و خمیردندان یکسان داده شد اما نوع دهان‌شویه‌هایشان با هم فرق داشت.

یکی از گروه‌ها ماده‌ای دریافت کردند که در حقیقت دهان شویه نبود اما آن‌ها فکر می‌کردند دهان‌شویه است و گروه دیگر از دهان شویه واقعی استفاده کردند. پس از شش ماه پوسیدگی‌های دندانی گروهی که از دهان شویه واقعی استفاده کرده بودند نسبت به گروه دیگر تا ۲۶ درصد کاهش پیدا کرد و مشکلات خونریزی لثه‌هایشان هم کمتر شد؛ بنابراین استفاده از دهان شویه واقعاً در سلامت دندان‌ها مؤثر است.

اطلاعات دندانپزشکی :بیرون ریختن آب دهان در خواب

بدن به طور طبیعی روزانه بیشتر از یک لیتر بزاق دهان تولید می کند. این بزاق توسط غدد بزاقی تولید و معمولا بلعیده می شود و از طریق جریان خون دوباره به گردش در می آید.اگر بزاق به جای اینکه بلعیده شود، در دهان جمع شود، به بیرون از آن می ریزد. حالا چرا این اتفاق بیشتر در خواب می دهد؟

ساده ترین پاسخ این است که چون دهان در خواب باز است، بزاق از دهان به بیرون جاری می شود. عضلات بدن هنگام خواب شل می شوند، مخصوصا حین مرحله حرکت سریع چشم، و این احتمال وجود دارد که در این زمان دهان باز بماند.

اطلاعات دندانپزشکی

به عقیده بعضی کارشناسان، وضعیت خواب هم می تواند موثر باشد و به پهلو خوابیدن می تواند  احتمال بیرون ریختن آب دهان را بیشتر کند.

اگر فکر می‌کنید دندان‌های شیری اهمیت ندارند چون بالاخره می‌افتند، ‌شاید بهتر باشد که دوباره فکر کنید. این جا به چند مورد تفکر نادرست درباره دندان‌های کودکان اشاره می‌کنیم

۱دندان های شیری مهم نیستند:‌

اگرچه دندان های شیری سرانجام می افتند،‌ برای بهداشت دهان کودک بسیار مهم هستند. این دندان ها نه تنها جا را برای رشد صاف دندان های اصلی حفظ می کنند، هم چنین کمک می کنند تا ساختار صورت درست رشد کند و کودک تغذیه درستی داشته باشد و مواد مغذی مناسب را دریافت کند.

۲خرابی دندان های شیری مهم نیست:

شاید شنیده باشید که دندان های بچه های کم سن اصلا خراب نمی شود، ‌یا اگر خرابی هم وجود داشته باشد، اهمیت چندانی ندارد. اما شایعات درست نیستند. کرم خوردگی نه تنها دردناک است، می تواند باعث باد کردن لثه و حتی عفونت شود، ضمن این که کودکانی که دندان های شیری شان خراب شده، ۳ برابر بیش تر در خطر خراب شدن دندان های اصلی شان هستند.

۳لازم نیست دندان‌های کودک را مسواک بزنید یا نخ دندان بکشید:

باید حتی قبل از درآمدن اولین دندان کودک، برایش مسواک بزنید. از یک پارچه نرم و مرطوب یا گاز استفاده کنید و روی لثه های او بکشید تا باکتری های آن را کم کنید و مانع از کرم خوردگی در آینده شوید. وقتی هم دندان ها درآمدند، کمک کنید تا کودک به دو بار مسواک زدن در روز با مقدار بسیار کمی خمیر دندان و هم چنین نخ دندان کشیدن عادت کند.

اطلاعات دندانپزشکی :

۴لازم نیست کودک را به دندان‌پزشکی ببرید:

این یک برداشت غلط رایج است که می گویند، نیازی نیست کودک را قبل از ۳ سالگی یا قبل از درآمدن هر ۲۰ دندان شیری اش به دندان‌پزشکی ببرید. کارشناسان توصیه می کنند، بچه ها را بعد از درآمدن اولین دندان یا دست کم در سن یک سالگی به دندان‌پزشکی ببرید. بررسی های زودهنگام می تواند منجر به شناسایی هرگونه خرابی یا مشکل دیگری شود.

اطلاعات دندانپزشکی

یکی از بزرگ ترین دلایل باز ماندن دهان در شب این است که نمی توانید از طریق بینی نفس بکشید. ما باید طبیعتا با بینی نفس بکشیم، اما اگر دچار گرفتگی بینی باشیم، راهی نداریم جز تنفس از طریق دهان. اگر این اتفاق در خواب رخ دهد، بزاق از دهان خارج شده و روی بالش می ریزد.

گرفتگی بینی می تواند در زمان سرماخوردگی و یا در اثر عوارض آلرژی روی دهد. ضمنا انحراف تیغه بینی می تواند بینی را مسدود کرده و باعث تنفس از دهان شود. خروپفو ایست موقت تنفس در خواب (آپنه) هم می توانند منجر به بیرون ریختن آب از دهان شوند.

دلیل دیگر هم می تواند استفاده از داروهایی خاص و یا یک سری از بیماری ها باشد که موجب افزایش تولید بزاق(sialorrhea)  می شوند. ضمنا مشکل در بلعیدن هم می تواند دلیل دیگر این مسئله باشد که در اثر آسیب مغزی، سکته مغزی و یا حتی بیماری پارکینسون بروز می  کند. این حالت می تواند در طول روز هم رخ دهد که مربوط به بیماری ریفلاکس معده است.

چه باید کرد؟

  • به طور کلی، نیازی به درمان این مشکل نیست. اگر به ندرت این مسئله اتفاق می افتد، شاید آزاردهنده باشد، اما لازم نیست سراغ درمان بروید، چون باعث کم آبی بدن، عفونت و یا مشکلات دیگر نمی شود.
  • اگر گرفتگی بینی دارید، می توانید آن را درمان کنید. اگر علائم ایست موقتی تنفس در خواب را دارید، پیگیری این بیماری می تواند به بهبود تنفس شبانه و رفع جاری شدن بزاق کمک کند.
  • اگر بیرون ریختن آب دهان، از عوارض بیماری هایی است که بلعیدن را دچار مشکل می کنند، تجویز داروهایی مانند آتروپین یا اسکوپولامین توسط پزشک می تواند مفید باشد.

سیگار الکتریکی، یک جایگزین بی‌خطر یا یک اعتیاد آور جدید؟

شاید شما هم نام سیگارهای الکتریکی را به عنوان یک جایگزین بی‌خطر برای سیگارهای تنباکویی شنیده باشید. باوری که برای عموم مردم ایجاد شده این است که این سیگار‌ها به ترک سیگارهای تنباکویی کمک می‌کنند. اما واقعاً چنین است؟

اطلاعات دندانپزشکی

سیگار الکتریکی چیست و چگونه کار می‌کند؟

یک سیگار الکتریکی شامل یک باتری، کارتریج، نیکوتین، در بیشتر مواقع طعم دهنده و یک گرم کننده است که محلول نیکوتین را تبخیر می‌کند تا قابل استنشاق شود. طرز کار سیگارهای الکتریکی به این صورت است که زمانی که شخص به آن پک می‌زند، یک باتری به گرمکن انرژی می‌دهد، گرمکن محلول نیکوتین را بخار می‌کند سپس این بخار وارد لوله سیگار می‌شود و از انتهای آن بیرون می‌آید و وارد ریه‌ها می‌شود.

اغلب سیگارهای الکتریکی شبیه سیگار معمولی طراحی شده‌اند و مانند آن استعمال می‌شوند و حتی بسیاری از آن‌ها زمانی که فرد به آن پک می‌زند جرقه می‌زند اما در واقع سیگارهای الکتریکی به جای دود بخار تولید می‌کنند.

سیگارهای الکتریکی اولین بار توسط یک دکتر داروساز در چین ساخته شدند. نسل اول این قبیل محصولات در همین کشور تولید شدند و قبل از اینکه آثارمخرب آن‌ها بر روی جمع شناخته شود به سرعت در بازار آمریکا جا باز کردند، توسط کارخانه‌های بین المللی محصولات تنباکو به فروش رسیدند و در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ تبلیغات زیادی بر روی آن‌ها انجام گرفت.

در حال حاضر بیش از ۴۰۰ نوع سیگار الکتریکی در بازار آمریکا وجود دارد که کارکرد تعدادی از انواع آن‌ها با نوع اولیه‌شان تفاوت دارد. در حال حاضر حتی شاهد هستیم که نمونه الکتریکی قلیان و سایر آلات و ادوات استعمال دخانیات هم در حال ساخته شدن است.

اطلاعات دندانپزشکی :

آیا سیگارهای الکتریکی بی‌ضرر هستند؟

بعضی معتقدند که سیگارهای الکتریکی به این دلیل که حاوی مواد شیمیایی مضر موجود در سیگار تنباکویی نیستند کمتر از آن‌ها مضر هستند.

این در حالیست که نمونه‌های جدید این سیگار‌ها بیشتر شبیه سیگارهای تنباکویی ساخته شده‌اند. آن‌ها نیکوتین را به اعماق بیشتری از ریه‌ها می‌رسانند و با سرعت بیشتری جذب جریان خون می‌کنند. در نتیجه اعتیادآور‌تر هستند و جایگزین بهتری برای سیگارهای معمولی می‌شوند.

محلول اولیه سیگارهای الکتریکی ولتاژ بالا ترکیبی از گلیسیرین و پروپیلن گلیکول است و افراد را در معرض مواد شیمیایی سمی بیشتری قرار می‌دهند که شامل فرمالدهید و استالدهید است. البته تعدادی از این سیگار‌ها قابلیت تغییر ولتاژ را دارند و این اجازه را به مصرف کننده می‌دهند تا میزان نیکوتینی که دریافت می‌کند را خودش تعیین کند.

در مطالعاتی که بر روی مواد شیمیایی ایجاد شده از یک سیگار الکتریکی در ولتاژهای مختلف انجام گرفت، مشاهده شد در ولتاژهای پایین بخار ایجاد شده تنها شامل مقدار ناچیزی از بعضی مواد شیمیایی سمی از جمله فرمالدهید که یک عامل سرطانزای شناخته شده است؛ استالدهید که احتمال می‌رود عاملی سرطانزا باشد و دو ماده شیمیایی آسیب زننده به بافت‌های تنفسی، ریه‌ها و مخاط که اکرولین و استون هستند می‌باشد و وقتی ولتاژ بالا می‌رود میزان مواد سمی به طور معناداری افزایش پیدا می‌کند. این نتایج نشان می‌دهد که سیگارهای الکتریکی ممکن است مصرف کنندگانشان را در معرض مضرات مشابه یا حتی بیشتری از فرمالدهید در مقایسه با سیگارهای تنباکویی قرار دهند.

اطلاعات دندانپزشکی

آیا سیگارهای الکتریکی به ترک سیگار کمک می‌کنند؟

بسیاری از افراد سیگار الکتریکی می‌کشند که بتوانند سیگارهای تنباکویی را ترک کنند. اما شواهد نشان می‌دهد که نتیجه غیر از این است. در حقیقت شاهد هستیم که سیگارهای الکتریکی سبب می‌شود افراد دو نوع سیگار مصرف کنند. سیگار الکتریکی در اماکنی که سیگارهای تنباکویی ممنوع است و سیگار تنباکویی در سایر اماکن.

در واقع استعمال سیگارهای الکتریکی افراد را برای ترک آن‌ها در تگنا قرار می‌دهد زیرا هیچ قانونی آن‌ها از مصرفشان منع نمی‌کند و هم چنین پیش زمینه ذهنی آن‌ها این است که سیگارهای الکتریکی بی‌ضرر هستند. این فرضیه‌ها به افرادی که از انواع مواد مخدر استفاده می‌کنند القا می‌شود. اما افراد به مصرف دوگانه خود ادامه می‌دهند و همچنان در معرض حمله قلبی، سرطان و ناراحتی‌های ریوی مزمن قرار می‌گیرند. و این در حالیست که هم اکنون جایگزین‌های دارویی برای نیکوتین وجود دارد که ۱۷ سال است مورد استفاده قرار می‌گیرند و به افراد برای ترک سیگار کمک می‌کنند.

سوالات رایج دندانپزشکی
سوالات رایج دندانپزشکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از hCaptcha مورد نیاز است که تابع سیاست حفظ حریم خصوصی و شرایط استفاده آنها است.

مشاوره رایگان