درمان انحراف فک بدون جراحی چگونه است؟

درمان انحراف فک بدون جراحی چگونه است؟

درمان انحراف فک بدون جراحی چگونه است؟درمان انحراف فک بدون جراحی

معمولا در سنین جوانی و بزرگسالی و حتی بعد از بلوغ جنسی، ناهنجاری های فکی متوسط تا شدید توسط درمان ارتودنسی و جراحی فک قابل درمان است. با این حال، در برخی موارد و در صورتی که مشکلات و ناهنجاری های دندان ها جدی و تشدید نشده باشد، درمان ارتودنسی بدون جراحی فک نیز امکان پذیر است.

معمولا بسته به خواسته بیمار از نتیجه درمان، دستگاه‌ها و وسایل درمانی و البته توانایی و مهارت متخصص ارتودنسی، درمان ارتودنسی بدون جراحی فک توسط متخصص ارتودنسی انجام می شود و ممکن است نتیجه مطلوب داشته باشد. در حالی که ارتودنسی بدون جراحی فک می تواند دندان های شما را صاف کرده و ظاهر دندان‌ها را بهبود بخشد، اما مشخصات صورت و زیبایی ظاهری شما عمدتاً بدون تغییر باقی می ماند. هرگونه عدم تقارن صورت از قبل، مانند انحراف چانه یا بینی، بدون مداخله جراحی قابل اصلاح نیست.

مشکلات فک کج و نامتقارن

داشتن فک کج و نامتقارن می تواند روی سلامت دندان های فرد و زیبایی چهره او تاثیرگذار باشد. در این صورت، برخی از افراد بزرگسال هستند که فکشان در موقعیت صحیح قرار نداشته و یا فک بالا و پایین نسبت به یکدیگر نامتقارن هستند.
در این مواقع، افرادی که فک غیر صاف و نامتقارن دارند، معمولا از مشکلاتی مانند سردرد، درد گردن و فک، قفل شدن و یا تغییر محل فک ها، دندان قروچه یا همان ساییده شدن و فشرده شدن دندان ها روی یکدیگر، مشکلات ناشی از ناهنجاری های فکی گیجگاهی، فشار به سر و گردن و حتی تغییر در ساختار صورت رنج می برند.

موقعیت صحیح فک پایین

شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که موقعیت صحیح فک پایین کجاست؟

معمولا در دندانپزشکی از روش های به روز و فناوری های متنوع برای تعیین موقعیت صحیح فک ها استفاده می شود. فناوری‌هایی مانند کامپیوتر، اعمال الکترود روی ماهیچه ها، حدس زدن، آزمایش با استفاده از دندان‌های مصنوعی و روش هایی از این جمله، از روش های تعیین موقعیت فک ها هستند.
همچنین در برخی کلینیک های دندانپزشکی نیز از یک سری ابزار به خصوص برای تعیین وضعیت صحیح فک ها استفاده می شود. در این صورت، استفاده از این روش ها و ابزار، به متخصص ارتودنسی کمک می کند تا قبل از آغاز درمان، وضعیت صحیح فک ها را بررسی کنند.
علاوه بر تمامی این موارد، یک سری ابزارهای شبیه سازی در کلینیک های مجهز دندانپزشکی و ارتودنسی موجود هستند که احساس داشتن بهترین موقعیت فک را در بیمار ایجاد کرده و بیمار با استفاده از این ابزارها، دردهای ناشی از اختلالات فکی گیجگاهی، صدای موجود در فک ها، بیرون آمدن ناگهانی فک و قفل شدن فک ها را تجربه می کنند.
با تجربه این درد قطعا بیماران درمان ارتودنسی را برای اصلاح مشکلات فکی انتخاب می کنند.

درمان نامتقارن بودن فک ها

فک صاف یک ظاهر طبیعی دارد اما فک ناصاف در کنار اینکه ظاهر طبیعی ندارد، به نظر کج است. با وجود فک ناصاف بیمار علائمی مانند خروپف، مشکلات تکلم و واضح نبودن گفتار، پیری زودرس و فرورفتگی ساختار صورت را تجربه می کند.
در این صورت، تمامی بیماران در صورتی که مشکلات شدید و ناهنجاری‌های پیچیده فکی نداشته باشند، می توانند به منظور درمان ناصاف بودن دندان ها درمان ارتودنسی بدون جراحی فک را انجام داده و ساختار چهره خود را بهبود ببخشند.
برخی از مشکلات هستند که به دلیل نامتقارن بودن فک‌ها ایجاد می شوند. در این صورت فرد ممکن است بتواند بدون انجام جراحی فک، مشکل نامتقارن بودن آن‌ها را تنها با درمان ارتودنسی اصلاح کند. درمان ناصاف بودن دندان‌ها با کمک فناوری‌های پیشرفته دندانپزشکی در کمترین زمان ممکن انجام می شود. و در اغلب موارد به جراحی فک نیاز نیست.
زیرا تنظیمات اصلاح فک با ارتودنسی با روش اصلاح بایت معمولا تکمیل می شود. دو روش ارتودنسی کلاسیک و ارتودنسی لینگوال می‌تواند در متقارن کردن فک و تراز کردن دندان‌ها کمک کند. لازم به ذکر است که ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی پشت دندان به دلیل نیاز به دقت بیشتر، به یک متخصص باتجربه نیاز دارد.

مزایای درمان کجی فک
با بازگشت فک ها به وضعیت صحیح آن‌ها:
چهره بیمار جوان تر و زیباتر به نظر می رسد.
گفتارش بهبود پیدا کرده و واضح تر می شود.
کیفیت خواب افزایش پیدا می‌کند.
مشکلات تنفس دهانی درمان می‌شود.

در صورتی که بیمار با هضم غذا مشکل داشته باشد، درمان ارتوودنسی مشکلات هضم غذا را نیز در بیمار اصلاح کرده و درمان می کند.
از طرفی، در صورتی که دندان‌های فک پایین و بالا به درستی روی یکدیگر قرار نگیرند، بیمار با مشکلات و بیماری هایی مانند سردرد و درد فک روبرو می شود. در این موارد، معمولا بیماران تصور می کنند که سردردشان به علت عفونت در سینوس ها است زیرا اغلب با ناهنجاری‌ها و مشکلات فک آشنایی ندارند.
در این صورت، اگر بیماران مشکلات فک خود را درمان کنند، سردرد و درد فکشان نیز از بین می رود.

درمان ارتودنسی بدون جراحی فک

معمولا خواسته اکثر بیماران انجام درمان ارتودنسی بدون عمل جراحی است. طبق نظریه اکثر متخصصین، امکان انجام درمان ارتودنسی بدون جراحی فک در بزرگسالان امکان پذیر نیست. زیرا معمول مشکلات و ناهنجاری های فکی در ارتودنسی بزرگسالان با جراحی فک درمان می شود و با توجه به اینکه رشد فک و دندان ها در سنین بزرگسالی متوقف شده است، امکان اصلاح رشد فک در بزرگسالان بدون جراحی وجود ندارد.

معمولا در بزرگسالان جراحان فک و متخصصین ارتودنسی برای اصلاح و درمان و اصلاح مشکلات و ناهنجاری های فک دو راه حل را به بیمار پیشنهاد می دهند:
استفاده از درمان ارتودنسی کاموفالاژ یا ارتودنسی جبرانی که معمولا در این روش ارتودنسی از جراحی نی استفاده می شود و بیماران بزرگسال می توانند با این روش درمانی اکثر مشکلات دندان‌ها و ناهنجاری‌های فک خود را برطرف کنند.
انواع روش‌های ارتودنسی که با انجام عمل جراحی فک همراه است.

معمولا درمان ارتودنسی بدون جراحی فک زمانی انجام می شود که مشکل و ناهنجاری موجود در فک بیمار شدید و جدی نباشد. معمولا متخصصین ارتودنسی برای انجام درمان‌های ارتودنسی روش های مختلفی را برای بیماران ارائه می دهند:
۱. درمان ارتودنسی پیشگیرانه
اکثر کودکان می توانند در سنین ۸ تا ۹ سالگی از درمان ارتودنسی پیشگیرانه استفاده کنند. در این صورت، معمولا توصیه می شود که والدین کودکان خود را در ابتدای سن ۷ سالگی نزد متخصص ارتودنسی ببرند و متخصص ارتودنسی با معاینه دندان های کودک می تواند مشکلات و ناهنجاری‌های موجود در دندان‌ها و فک‌ها را تشخیص دهد.
در این صورت، متخصص ارتودنسی‌ست که تشخیص می دهد آیا کودک به درمان ارتودنسی نیاز دارد یا نه. هدف اصلی درمان ارتودنسی پیشگیرانه، جلوگیری از پیشرفت مشکلات فک و دندان‌های کودک است. در این صورت می توان با ارائه روش‌های درمانی ساده ارتودنسی و در مدت زمان کوتاه‌تر از بروز مشکلات و ناهنجاری های پیچیده و جدی در سنین بالا جلوگیری کرد.

برخی از مشکلات و ناهنجاری هایی که توسط درمان ارتودنسی پیشگیرانه اصلاح می شوند؛ عبارتند از:
شل شدن و یا افتادن زودتر از موعد دندان های شیری کودک
جلو آمدن بیش از حد دندان های ثنایا در کودکان
جلوتر قرار گرفتن دندان های ثنایای فک پایین از دندان های بالایی
کمتر بودن قوس فکی دندان های بالایی نسبت به دندان های پایینی
انحراف چانه در هنگام قرار گرفتن دندان ها روی یکدیگر و یا بدفرمی چانه در هنگام بستن دهان
ادامه پیدا کردن عادت مکیدن انگشت شصت و یا پستونک پس از پنج سالگی در کودکان

اگر والدین هر یک از مشکلات و علائم بالا را در کودکان خود مشاهده کردند، باید در اولین فرصت ممکن کودک را نزد متخصص ارتودنسی ببرند.

۲. درمان ارتودنسی دو مرحله ای
درمان‌های ارتودنسی دو مرحله ای معمولا پیچیدگی بیشتری دارند و باید با دقت بیشتری انجام شوند.

در اغلب موارد درمان‌های ارتودنسی دو مرحله‌ای در کودکان و در سنین پایین انجام می شوند.

در واقع، افرادی که از درمان ارتودنسی دو مرحله‌ای استفاده می کنند نیازی به کار کردن روی دندان ها ندارند و متخصص ارتودنسی تلاش می کند وضعیت استخوان های فک را بهبود ببخشد.
در این روش، درمان ارتودنسی در دو مرحله انجام می گیرد و در هر مرحله روی قسمت های مختلفی از فک درمان های تخصصی صورت می گیرد. مرحله اول، برای انجام کارهای ارتودنسی به منظور توسعه و بهبود فک با توجه به وضعیت استخوان صورت است. معمولا در این افراد به دلایل مختلف مشکلات و ناهنجاری های خاصی ایجاد می شوند که نیاز به اصلاح و درمان دارند.
در مرحله دوم درمان نیز درمان ارتودنسی کلاسیک برای فرد انجام می شود و معمولا تمامی فعالیت ها روی دندان ها انجام می شوند. با توجه به وضعیت استخوان فک افراد، دندان ها به صورت نامنظم شلوغ قرار دارند و در این صورت نمی توانند عملکرد طبیعی داشته باشند.
در نتیجه، متخصص ارتودنسی با استفاده از بریس‌ها و دستگاه‌های ارتودنسی، دندان ها را در موقعیت صحیح شان قرار داده و آنها را محکم می کند. به علت پیچیده بودن درمان، اصلاح  دندان‌ها و فک‌های فرد در دو مرحله انجام می شود و به همین دلیل، مدت درمان طولانی تری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از hCaptcha مورد نیاز است که تابع سیاست حفظ حریم خصوصی و شرایط استفاده آنها است.

مشاوره رایگان