مزایا و معایب ایمپلنت دندان

مزایا و معایب ایمپلنت دندان

برای جایگزین کردن دندان از دست رفته، روش های مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین و راحت ترین آن روش ها، ایمپلنت دندان می باشد. امروزه، ایمپلنت دندان طرفداران بسیار زیادی دارد و افرادی که آن را انجام می دهند، کاملا راضی هستند. این روش، نسبت به روش های دیگر بهتر بوده و دارای مزایای بسیار زیادی می باشد. حفظ سلامت دهان و دندان، جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان، افزایش اعتماد به نفس، دوام طولانی مدت و …. از جمله مزایای ایمپلنت می باشند. البته، این روش درست همانند سایر روش ها، دارای معایبی نیز می باشد که برای آشنایی با آن ها، بهتر است تا در ادامه مقاله با ما همراه باشید. ما در ادامه، تمامی مزایا و معایب ایمپلنت دندان را به طور کامل برای شما عزیزان بیان خواهیم کرد.

[lwptoc]

مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

همان طور که در بخش پیشین بیان کردیم، ایمپلنت دندان مزیت های بسیار زیادی را به همراه دارد. به نحوی که هر فردی پس از انجام این کار، رضایت کامل داشته و در صورت امکان، آن را به دیگران نیز پیشنهاد می دهد. تعدادی از مهم ترین مزیت های ایمپلنت دندان، شامل موارد زیر می باشد:

عملکرد مشابه ایمپلنت با دندان طبیعی

یکی از اصلی ترین مزیت های ایمپلنت، مشابه بودن عملکرد با دندان طبیعی می باشد. در واقع، زمانی که ایمپلنت جایگزین دندان از دست رفته می شود، افراد احساس می کنند که دندان طبیعی است و اذیت نمی شوند. لازم به ذکر است تا بدانید که ایمپلنت می‌تواند با پر کردن جای خالی دندان از دست رفته، مشکلات مختلف اعم از: مشکل در غذا خوردن و یا مشکل در صحبت کردن را به طور کامل، رفع کند. در واقع، افرادی که دندان های خود را ایمپلنت کرده اند غذا را راحت تر میل کرده، راحت تر صحبت می کنند و به طور کلی عملکرد دندان ‌هایشان بهبود پیدا می کند.

بهبود غذا خوردن و جویدن مواد غذایی

در بخش پیشین اشاره کردیم که اگر دندان فردی ایمپلنت شود، قدرت جوییدن غذاها توسط او افزایش پیدا می کند و می تواند به راحتی غذاها را میل نماید. زیرا، افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست می دهند، همواره با مشکل جوییدن غذا همراه هستند و نمی توانند هر غذایی را به خوبی میل کنند. لذا، ایمپلنت دندان به آن ها کمک می کند تا هر غذایی را که می خواهند به راحتی جوییده و بخورند. لازم به ذکر است تا بدانید که ایمپلنت دندان نسبت به سایر روش های جایگزین کردن دندان، طبیعی تر بوده و هیچ مشکلی را برای افراد به وجود نمی آورند.

جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان

یکی دیگر از اصلی ترین و مهم ترین مزیت های ایمپلنت دندان، جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان می باشد. زیرا، هنگامی که یک دندان از دست می رود، استخوانی که در اطراف آن قرار دارد؛ دیگر نمی تواند هیچ فعالیتی در رابطه با نگهداری دندان انجام دهد. به همین خاطر، با گذر زمان، توده استخوانی این ناحیه از دست می رود که در اصطلاح به آن تحلیل استخوان گفته می شود. لازم به ذکر است تا بدانید که اگر این اتفاق رخ دهد، به مرور کل فک ضعیف شده و ممکن است که فرد دچار بیماری های مختلفی شود. اما، اگر به جای دندان از دست رفته، ایمپلنت قرار گیرد، دیگر این اتفاق رخ نخواهد داد.

عدم کج شدن دندان ‌های مجاور

علاوه بر تحلیل استخوان، زمانی که جای دندان از دست رفته خالی باقی بماند، دندان های مجاور کج می شوند. زیرا، همواره با خالی شدن جای یک دندان، دندان های مجاور تمایل به حرکت داشته و دچار بی نظمی می شوند. اما، زمانی که جای دندان از بین رفته با ایمپلنت پر شود دیگر این اتفاق رخ نمی دهد. لذا، می توانیم یکی دیگر از اصلی ترین مزیت های ایمپلنت دندان را جلوگیری از کج شدن دندان های مجاور بیان کنیم.

مزایا و معایب ایمپلنت دندان

افزایش اعتماد به نفس با ایمپلنت

تقریبا اکثر افرادی که دندان های خود را از دست می دهند، در زمان های مختلف از صحبت کردن یا لبخند زدن، خجالت می کشند. زیرا، گاهی اوقات نبود یک یا چند دندان، ممکن است سبب شود تا افراد نتوانند برخی از کلمات را به درستی تلفظ کنند. این اتفاق منجر می شود تا اعتماد به نفس آن ها کاهش یابد. بنابراین می توان گفت یکی از مزایا ایمپلنت بهبود گفتار و افزایش اعتماد به نفس افراد است.

طول عمر طولانی و هزینه نگهداری کم

یکی دیگر از مزایای ایمپلنت دندان، ماندگاری و طول عمر طولانی آن نسبت به سایر روش ها است. اگر بخواهیم ایمپلنت دندان را با سایر روش های جاگزینی دندان ها مقایسه کنیم، به راحتی شاهد پیروز شدن ایمپلنت خواهیم بود. به طور مثال: بریج دندان معمولا بین ۵ الی ۱۰ سال ماندگاری دارد، اما، ایمپلنت اگر توسط یک متخصص و با جنسی مرغوب جایگذاری شود، تا پایان عمر فرد، باقی خواهد ماند. برخی از افراد فکر می کنند که نگهداری ایمپلنت هزینه زیادی را در بر دارد و یا فکر می کنند که هزینه نگهداری بالای ایمپلنت، موجب افزایش طول عمر آن می شود. این تفکر کاملا نادرست است؛ زیرا، ایمپلنت دندان در مقایسه با سایرین، هزینه نگهداری کمتری دارد. البته، اگر افراد از آن به خوبی مراقبت کنند، نیازی به کار خاصی نخواهد بود.

افزایش سلامتی دهان و دندان

یکی دیگر از اصلی ترین مزیت های استفاده از ایمپلنت دندان، افزایش سلامت دهان و دندان می باشد. زیرا، ایمپلنت دندان نسبت به سایر روش های جایگزینی دندان، هیچ گونه آسیبی به دندان ها و لثه ها نمی زند. علاوه بر این، تمیز کردن آن کار سخت و پیچیده ای نیست و به راحتی می توان ایمپلنت را مسواک زده و از باکتری ها، پاک کرد. تمامی این عوامل موجب می شوند که نه تنها سلامت دهان و دندان به خطر بیافتد، بلکه موجب افزایش آن نیز شود.

مزایا و معایب ایمپلنت دندان

معایب ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت نسبت به سایر روش های مشابه، دارای معایب و عوارض کمتری است که برخی از آن ها بستگی به کیفیت ایمپلنت، نحوه کار دندانپزشک و …. دارد. البته، این معایب حتمی نیستند و ممکن است تعدادی از آن ها برای هیچ فردی رخ ندهند. برخی از مهم ترین آن ها، شامل موارد زیر می باشند:

شکستن یا ترک خوردن بدنه ایمپلنت

گاهی اوقات ممکن است که به دلیل پایین بودن کیفیت ایمپلنت، بدنه آن دچار ترک خوردگی و یا شکستگی شود. البته احتمال رخ دادن این اتفاق بسیارکم است و تنها در صورتی که فشار زیادی بر ایمپلنت وارد شود و یا کیفیت آن پایین باشد، شاهد آن خواهید بود در غیر این صورت چنین مشکلی به وجود نخواهد آمد.

افتادن روکش یا لق شدن ایمپلنت

یکی دیگر از معایب ایمپلنت دندان، لق شدن آن و یا افتادن روکش آن می باشد. البته، این اتفاق نیز در صورتی رخ می دهد که فشار زیادی بر ایمپلنت وارد شود. افراد در صورت مشاهده لق شدن یا افتادن روکش آن، باید فورا به دندانپزشک خود مراجعه نمایند. در غیر این صورت، ممکن است که دچار مشکلات دیگری نیز شوند.

عفونت کردن دندان

عفونت کردن دندان، یکی از نادرترین معایب ایمپلنت دندان محسوب می شود. این مشکل، تقریبا از هر صد نفر برای یک نفر رخ می دهد که باید فورا برای درمان آن اقدام شود.این درمان شامل دارو درمانی ویا خارج کردن ایمپلنت است.

شل شدن پیچ ایمپلنت

یکی دیگر از معایبی که به خاطر فشار زیاد بر روی ایمپلنت رخ می دهد، شل شدن پیچ داخلی آن می باشد. لذا، افرادی که همواره مواد غذایی سخت و سفت را میل می کنند و یا مشکل دندان قروچه دارند، بیشتر در معرض این اتفاق قرار می گیرند.

هزینه بالای ایمپلنت دندان

ما در بخش مزایای ایمپلنت دندان بیان کردیم که هزینه نگهداری و تعمیر ایمپلنت پایین است. اما، این سخن به معنی پایین بودن هزینه کاشت آن نیست. بلکه، قیمت ایمپلنت دندان زیاداست؛ به نحوی که اغلب افراد آن را به عنوان یکی از معایب معرفی می کنند. اما، به دلیل این که ایمپلنت نوعی روش دائمی است، هزینه کردن برای آن ارزشمند و به صرفه به حساب می آید. زیرا، سایر روش های کاشت، ممکن است که کم هزینه تر باشند؛ اما باید پس از گذشت چند سال، مجدد انجام شوند که هزینه آن ها دو الی سه برابر بیشتر خواهد شد.

مزایا و معایب ایمپلنت دندان

خلاصه مطلب

ما در این بخش از مطلب تلاش کردیم تا شما را با مزایا ایمپلنت و معایب آن به خوبی آشنا کنیم. به یاد داشته باشید که نحوه نگهداری از ایمپلنت، به نوبه خود منجر می شود تا برخی از معایب بیان شده، کم شوند. لذا، اگر می خواهید این روش را انتخاب کنید، حتما از آن به شیوه ای صحیح نگهداری کنید. اگر سوالی در این حیطه دارید و یا می خواهید ایمپلنت دندان را توسط یک دندانپزشک متخصص انجام دهید، می توانید با مطب تخصصی دندانپزشکی پاسداران ارتباط برقرار کنید.

برای دریافت خدمات دندان پزشکی با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از hCaptcha مورد نیاز است که تابع سیاست حفظ حریم خصوصی و شرایط استفاده آنها است.

مشاوره رایگان