انواع ایمپلنت دندان

ایملنت دندان براساس نوع کاشت و جراحی انواع مختلفی دارد.

ایمپلنت‌ها جایگزین ریشه های دندان های آسیب دیده و یا از دست رفته هستند. ایمپلنت های دندان، از نظر جنس، نوع کاشت، برند، شکل ظاهری و… دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از افراد می توانند آن ها را انتخاب کنند. برخی از آن ها به صورت تک مرحله ای و برخی دیگر به صورت دو مرحله به دندان متصل می شوند. لذا، اگر تصمیم دارید تا دندان آسیب دیده و یا از دست رفته خود را ایمپلنت کنید، بهتر است ابتدا با تمامی آن ها آشنا شده و سپس هر کدام از آن ها را انتخاب کنید. برای آشنایی با انواع ایمپلنت دندانپزشکی، در ادامه مقاله با ما همراه باشید. در ادامه شما را با تمامی دسته بندی‌های انواع ایمپلنت دندان آشنا خواهیم کرد.

[lwptoc]

ایمپلنت چیست و چگونه انجام می شود؟

پیش از ان که بخواهیم شما عزیزان را انواع ایمپلنت دندانپزشکی آشنا کنیم، بهتر است بدانید که ایمپلنت دندان چیست و چگونه انجام می شود. می توانیم بیان کنیم که ایمپلنت دندان به نوعی یک ریشه مصنوعی می باشد که از نظر ظاهری، شبیه یک پیچ است. این پیچ، با جراحی در استخوان فک قرار داده می شود تا با استخوان طبیعی، پیوند بخورد. به طور معمول، این روش برای ترمیم دندان های آسیب دیده افراد، کاربرد دارد.

برای کاشت ایمپلنت دندان، دندانپزشک معمولا در محل مورد نظر یک سوراخ کوچک در استخوان فک ایجاد می کند. پس از حفر سوراخ اولیه، فک را به آرامی باز کرده و پیچ یا همان ایمپلنت را در آن قرار می دهد. بعد از جای‌گذاری صحیح، بافت اطراف لثه را روی ایمپلنت محکم می کند و یک پیچ محافظ در بالای آن قرار می دهد. پس از گذشت مدتی( بسته به نوع جراحی)، دندانپزشک ایمپلنت را باز کرده و روکش آن را بر روی دندان قرار می دهد.

انواع ایمپلنت از نظر نوع جراحی

همان طور که در ابتدا مقاله بیان کردیم، ایمپلنت ها دارای انواع مختلفی هستند که رایج ترین تفاوت آن ها در نوع جراحی‌شان می باشد. زیرا، هر یک از انواع جراحی ها برای بخشی از بیماران مناسب هستند. در واقع، هر یک از بیماران بر اساس استخوان فک خود، باید از ایمپلنت تک مرحله ای و یا دو مرحله ای استفاده نمایند که این دو به شرح زیر می باشند:

  • ایمپلنت تک مرحله ای

نوعی از انواع ایمپلنت دندانپزشکی است که در درون فک دهان به جای دندانی که کشیده شده، قرار می گیرد. در واقع، در ایمپلنت تک مرحله ای، از یک پیچ دراز و بلندی که جنس آن معمولا تیتانیوم است، استفاده می شود. این پیچ به نحوی در درون فک قرار می گیرد که مقداری از آن بالاتر از لثه باقی پماند. سپس، لثه را بخیه زده و مدتی صبر می کنند. پس از این که ایمپلنت به فک جوش خورد، فرایند روکش گذاری را آغاز کرده و آن را بر روی پیچ وصل می کنند.

ساب پریواستیل (subperiosteal) رایج ترین ایمپلنت تک مرحله ای است که معمولا به جای قرار گیری در بین استخوان فک و لثه، در بخش بیرونی بافت لثه قرار می گیرد. این روش، برای افرادی که استخوان فک آن ها مقاومت کمی دارد و افرادی که به یک دست دندان مصنوعی کامل نیاز دارند، بسیار مناسب می باشد.

  • ایمپلنت  دو مرحله ای

همان طور که از نام آن مشخص است، برای این ایمپلنت دو بار عمل جراحی و بخیه زدن لثه را تکرار می کنند. به نحوی که یکبار جراحی بر روی فک استخوان صورت می گیرد و پیچ را در داخل آن قرار می دهند. پس از گذشت مدتی، یک بار دیگر فرایند جراحی انجام می شود اما این بار فقط لثه را برش داده و روکش را روی پیچ قرار می دهند. ایمپلنت اندواستیل( Endosteal  ) یکی از معروف ترین نوع ایمپلنت دو مرحله ای است که از نظر ظاهری دارای انواع پیچی، سیلندری و تیغه ای می باشد. به طور کلی از این ایمپلنت برای جایگزین کردن یک پیچ یا دندان مصنوعی متحرک، استفاده می شود.

انواع ایمپلنت براساس روش کاشت

برای کاشت ایمپلنت روش های مختلفی وجود دارد که بر اساس شرایط و تصمیم دندانپزشک، می توان هر یک از آن ها را انتخاب کرد. برخی از مهم ترین روش های کاشت ایمپلنت، شامل موارد زیر می باشند:

کاشت به روش درون کاشتی: برای این روش از یک نوع قالب فلزی استفاده می شود که آن را در زیر لثه قرار داده و آن را به استخوان فک متصل می کنند. در واقع، با این کار کمک می کنند تا دندان بهتر بر روی ایمپلنت قرار گیرد. این روش معمولا برای افرادی که مشکل ارتفاع استخوان فک دارند، استفاده می شود.

کاشت به روش فرو رفته: نوع دیگری از روش کاشت ایمپلنت، روش فرو رفته است که پیچ در داخل استخوان فک، قرار می گیرد. بهتر است بدانید که پیچ‌های استفاده شده در این روش دارای طول و عرض متفاوتی می باشند.

کاشت به روش چارچوب راموس: افرادی که استخوان فک پایینی آن ها ضعیف است، از روش چارچوب راموس برای کاشت ایمپلنت استفاده می کنند. زیرا، این افراد نمی توانند مراحل کاشت ایمپلنت ریشه ای را تحمل کنند. در این روش، ایمپلنت در بخش انتهایی فک و گوشه عقب استخوان، قرار می گیرد.

انواع ایمپلنت‌های موجود در بازار ایران

در سر تا سر دنیا، ایمپلنت های مختلفی وجود دارند که هر کدام توسط برندهای متفاوتی تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از این برندهای موجود در کشورمان ایران، شامل موارد زیر می باشند:

  • ایمپلنت بایوتم کره‌ای: این برند دارای کیفیت بسیار مرغوبی است و در ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. ایمپلنت بایوتم، طول عمر و ماندگاری زیادی دارد به نحوی که افراد می توانند تا سال ها با خیال راحت آن را مصرف کنند.
  • ایمپلنت اشترومن سوئیسی: این برند برای کشور سوئیس است که تکنولوژی ساخت و کیفیت بالایی دارد. لازم به ذکر است تا بدانید که قیمت این نوع از ایمپلنت در مقابل کیفیت آن بسیار مقرون به صرفه است.
  • ایمپلنت مگاژن کره‌ای: این برند نیز ایمپلنت های موجود در بازار ایران را تامین می کند، به همین دلیل، اغلب بیماران متقاضی خرید و استفاده از این محصول می باشند.

کشورهای سازنده ایمپلنت دندان

هم اکنون که به طور کامل با انواع ایمپلنت دندانپزشکی آشنا شدید، ممکن است سوال کنید که کدام کشورها آن ها را تولید می کنند؟ در پاسخ به سوال شما عزیزان باید بیان کنیم که کشورهای زیادی در سر تا سر جهان وجود دارند که این محصولات را تولید کرده و به فروش می رسانند. اما، برخی از آن ها در ساخت انواع ایمپلنت، پیشرفته هستند که شامل موارد زیر می باشند:

  • کشور آمریکا
  • کشور سوئیس
  • کشور کره
  • کشور آلمان
  • کشور فرانسه
  • کشور ایتالیا

نکات مهمی که باید در رابطه با ایمپلنت دندان بدانید

شما عزیزانی که تصمیم دارید تا برای دندان از دست رفته و یا آسیب دیده خود از ایمپلنت دندان استفاده کنید، باید نکاتی را قبل و بعد از انجام این کار، دانسته و رعایت کنید. در واقع، با دانستن این نکات عمر ایمپلنت خود را افزایش می دهید. برخی از مهم ترین نکاتی که باید قبل و بعد از استفاده از انواع ایمپلنت دندانپزشکی بدانید، شامل موارد زیر می باشند:

  • پیش از انجام مراحل ایمپلنت دندان، شما عزیزان ابتدا باید هر گونه مشکل پزشکی و بهداشت دهان و دندان خود را رفع نمایید. زیرا، مشکلات رایجی همچون: پوسیدگی دندان، بیماری های لثه ای و …. می توانند در روند درمان اختلال ایجاد کنند.
  • اگر سیگار می کشید، باید مصرف آن را به طور کامل قطع کنید. زیرا، ایمپلنت افرادی که سیگار می کشند در مقایسه با افرادی که سیگار نمی کشند، سریع تر از بین می رود. بهتر است تا بدانید که استعمال هرگونه از دخانیات سبب می شود تا مواد به کار رفته در انواع ایمپلنت دچار مشکل شود.
  • پس از اتمام فرایند ایمپلنت، حتما بهداشت دندان و دهان خود را حفظ کنید؛ زیرا عدم استفاده از نخ دندان، مسواک و دهانشویه، می تواند منجر به ایجاد اختلال در روند درمان شود. همچنین، اگر ایمپلنت و نواحی اطراف آن به درستی پاک نشوند، ممکن است دندان دچار عفونت شود.
  • به طور معمول، پس از انجام فرایند ایمپلنت، شما ممکن است با برخی از عوارض جانبی همچون: خونریزی، تورم، کبودی و … مواجه شوید. در این هنگام استرس نداشته باشد و فقط از داروهای ضد درد و آنتی بیوتیک‌هایی که پزشک تجویز کرده، استفاده کنید.

علاوه بر تمامی نکات ذکر شده فراموش نکنید که اگر بیماری خاصی همچون: دیابت، فشار خون، سابقه سکته قلبی و … را دارید، حتما آن را با پزشک خود در میان بگذارید. عدم اطلاع پزشک از برخی از بیماری ها ممکن است موجب به بروز مشکلات فراوانی شود.

مطب دندانپزشکی پاسداران با سال‌ها سابقه فعالیت و برخورداری از پزشکان مجرب و باتجربه و کادر درمانی حرفه‌ای آماده ارائه خدمات رسانی در حوزه ایمپلنت و تمامی خدمات درمانی مرتبط با دندانپزشکی می باشد. جهت دریافت نوبت می توانید از طریق شماره‌های درج شده در سایت اقدام کنید.

 

  • ایمپلنت براساس کاشت به چند نوع تقسیم می شوند؟
  • ایمپلنت ها براساس نوع جراحی چند نوع هستند؟
  • چه ایمپلنت هایی در داخل کشور بیشتر کاربرد دارند؟

برای کسب مشاوره و اطلاعات بیشتر با مطب تخصصی دندانپزشکی پاسداران تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از hCaptcha مورد نیاز است که تابع سیاست حفظ حریم خصوصی و شرایط استفاده آنها است.

مشاوره رایگان